Çfarë do të ndodhë nëse buka juaj e preferuar me banane takohet me çokollatën ? Një kek i mrekullueshëm që mund ta hani ose si mëngjes ose si snack gjatë ditës dhe është gati për vetëm një orë.
Provoni recetën e mëposhtme dhe na tregoni nëse ia vlente apo jo. Ju patjetër do ta provoni përsëri.
Çfarë do t’ju duhet?
3 deri në 4 banane të pjekura, të grira
1 filxhan miell
½ filxhan kakao
1 lugë çaji sodë buke
1 lugë çaji kripë
¼ filxhan gjalpë të shkrirë
¼ filxhan vaj
¾ filxhan sheqer kaf
1 vezë
1 ½ lugë çaji vanilje
1 filxhan pika couverture
Si ta bëni atë:
Përzieni miellin, kripën, kakaon dhe pluhurin për pjekje në një enë. Në një enë tjetër, bananet e shkrira, gjalpin e shkrirë, vajin, sheqerin , vezën, vaniljen dhe ¾ e filxhanit me pikat e çokollatës.
Transferoni përbërësit e thatë në enën e lëngshme dhe përziejini mirë. E vendosim masën në tepsi të lyer me letër furre dhe sipër shtojmë pikat e mbetura të çokollatës.
Piqni në furrë të parangrohur në 170 gradë në ajër për një orë ose derisa një kruese dhëmbësh të dalë e thatë nga buka juaj (kujdes të mos piqet shumë pasi do të thahet). Lëreni të ftohet për rreth 10 minuta dhe zbërtheni.