Gjykata Speciale ka shpallur fajtor dhe e ka dënuar me 26 vjet burg ish-komandantin e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Salih Mustafën.

Ai është arrestuar dhe më pas është transferuar në njësinë e paraburgimit të Gjykatës Speciale më 24 shtator të vitit 2020.

Procesi gjyqësor ka nisur më 15 shtator të vitit 2021 dhe në të kanë marrë pjesë 29 dëshmitarë – 14 të Zyrës së Prokurorit të Specializuar dhe 15 të mbrojtjes.

Aty përfshihen edhe tetë viktima që kanë dhënë dëshmitë e tyre.

Ky është momenti kur Salih Mustafa ngritët në këmbë për ta pritur vendimin e dënimit të tij.