Çaji është një nga pijet më të preferuara për shumë njerëz. Për disa, mëngjesi nuk kalon pa një filxhan çaj. Por a e dini se mund të ketë pasoja të rënda shëndetësore, veçanërisht kur kombinohet me qumësht dhe sheqer? Sot do të diskutojmë disa nga efektet anësore të pirjes së çajit me qumësht me stomakun bosh.

Fryrje

Pirja e tepërt e çajit me qumësht mund t’ju bëjë të ndiheni të fryrë. Çaji përmban kafeinë që mund të fryjë stomakun tuaj. Kur qumështi i shtohet kësaj pije, të dyja mund të nxisin prodhimin e gazit. Taninat që gjenden në çaj janë ato që prishin sistemin e tretjes dhe shkaktojnë dhimbje stomaku.

Shkakton kapsllëkun

Përveç kafeinës, çaji përmban edhe teofilinë. Konsumimi i tepërt i çajit mund të thajë dhe dehidratojë trupin, duke çuar kështu në efekte serioze që shkaktojnë kapsllëk.

Ankthi

Mos pini shpesh çaj nëse vuani nga ankthi. Çaji në fakt mund të shkaktojë simptomat e kësaj gjendje dhe ta bëjë më keq për ju që ta menaxhoni.

Pagjumësia

Çaji përmban kafeinë që mund të prishë ciklin tuaj të gjumit dhe të shkaktojë pagjumësi. Prandaj, përmbahuni nga pirja e çajit me qumësht nëse vuani nga pagjumësia dhe simptomat e saj.

Pabarazitë e presionit të gjakut

Presioni i gjakut është një gjendje që mund të çojë në disa komplikime të tjera shëndetësore të cilat mund të jenë të vështira për t’u menaxhuar. Presioni i tepërt i gjakut mund të shkaktojë probleme me zemrën, duke e bërë atë të prirur ndaj sulmeve dhe komplikimeve fatale. Prija e çajit me qumësht është e lidhur me shkaktimin e çekuilibrit të presionit të gjakut dhe për këtë arsye ai që vuan nga presioni i lartë i gjakut nuk duhet të konsumojë një sasi të tepërt të çajit me qumësht.

Dehidratim

Një nga efektet anësore më të rrezikshme të çajit të qumështit është se ai nxit dehidratimin. Kjo ndodh kryesisht për shkak të përmbajtjes së kafeinës. Prandaj, mos pini çaj me qumësht me stomakun bosh, veçanërisht kur shtohet edhe sheqeri.

Dhimbje koke

Shumë çaj me qumësht mund të çojë në dehidrim që mund të shkaktojë dhimbje koke. Prandaj, duhet të përmbaheni nga pirja e tepërt e çajit të përzier me qumësht dhe sheqer.