Një ‘udhëtar në kohë’ që pretendon se vjen nga viti 2198 ka thënë se do të ketë një zbulim rrëqethës nga oqeani që do të ndryshojë botën përgjithmonë. Ai ka bërë pretendime se diçka që jeton në oqeanin e thellë do të zbulohet brenda dy dekadave të ardhshme dhe kjo është diçka me të cilën të gjithë jemi njohur. Udhëtari i vetëshpallur në kohë ka ndarë një listë të viteve se kur do të bëhen zbulimet, duke filluar nga viti 2044. Videoja fillon duke thënë në vitin 2044, “njerëzit më në fund zbulojnë oqeanin më thellë”, ndërsa shkencëtarët do të gërmojnë më tej se kurrë më parë në thellësitë blu. Thuhet se tre vjet më vonë “një krijesë që dikur ishte një mit për fëmijë bëhet realitet”. Megjithatë, në vitin 2054, sipas udhëtarit në kohë, më shumë se një specie është zbuluar. Kjo do të çojë që krijesa misterioze të shfaroset nga njerëzit në të njëjtin vit. Pavarësisht nga parashikimet e supozuara të udhëtarit në kohë, shumë përdorues të TikTok hodhën poshtë pretendimet. Një person shkroi “Mund ta thuash për të tërhequr vëmendjen, por nuk është e vërtetë”, ndërsa një tjetër pyeti: “Si nuk na ka thënë qeveria për ju nëse jeni të vërtetë?”