Nëse, siç thonë ata, çdo fund është edhe një fillim i ri, ditët e para të vitit të ri janë mundësia ideale për një rifillim në të gjitha fushat e jetës sonë dhe sigurisht në dashuri.

Çfarë ndodh kur Mërkuri kthehet në retrogradë fjalë për fjalë në datën e pestë, që do të thotë se e kaluara është përsëri këtu? Nga data 29 dhjetor deri më 18 janar, kur do të zgjasë retrogradi i tij, priten kontakte dhe komunikime të shumta me ish-të dashurit, por edhe rilidhje. Marrëdhëniet që ende nuk kanë bërë rrethin e plotë, çiftet që për ndonjë arsye universi i do që të rikthehen bashkë, partnerët, lidhjet e të cilëve janë “karmike” do të kenë mundësinë të jenë sërish bashkë.

Siç ndodh gjithmonë me fenomenet astrologjike, me Mërkurin retrogradë ka disa që janë më të prekur dhe kështu kanë një shans veçanërisht të shtuar për t’u ribashkuar me ish-partnerin e tyre.

Së pari janë Bricjapët dhe Gaforret e lindura më 14/01 dhe 17/07 përkatësisht, si dhe Shigjetari dhe Binjakët me ditëlindje më 28/11 dhe 27/05. Të njëjtin favor gëzojnë ata që kanë një Ashendent, një hënë natale ose majë të shtëpisë së tyre të 5-të shumë afër shkallës së 24-të të Bricjapit ose Gaforres, si dhe me 6-ën e Shigjetarit ose Binjakëve.

Së dyti vijnë Bricjapët që kanë lindur nga 01/05 deri më 01/07 dhe Gaforret nga 07/07 deri më 09/07, por edhe Shigjetarët nga 05/12 deri në 06/12 dhe Binjakët nga 03/06 deri në 05/06. Gjithashtu, ata me Hënën Ashendente, Natal ose majë të shtëpisë së tyre të 5-të shumë afër shkallës së 15-të të shenjave të mësipërme.

Ekziston një bonus shtesë fati për ata që kanë Diellin, Ashendent, Hënën e lindjes ose majë të shtëpisë së tyre të 5-të pranë shkallës së 8-të të shenjave të ndryshueshme (Binjakët, Virgjëresha, Shigjetari, Peshqit).