Kur shohim një çift të përbërë nga një shenjë dinamike dhe pasive, është interesante të shohim se si e trajtojnë njëri-tjetrin. Ata zakonisht qëndrojnë në atë që dinë më mirë (disa për të debatuar, disa për të gjetur), por në shumicën e rasteve dallimet e tyre nuk kapërcehen. Sepse në realitet nuk mund t’i gjejnë. Edhe hendeku i tyre astrologjik është aq i madh sa mund të çojë në urrejtje.

Cilat kombinime të shenjave të zodiakut kanë më shumë gjasa të urrejnë njëri-tjetrin?

Dashi dhe Demi

Dashi është tipi i personit energjik që e mban gjithmonë jetën e tij të zënë dhe interesante. Ai nuk mund të ulet në divan.

Tema kryesore e Demit është të përpiqet të kuptojë pse Dashi duhet të jetë gjithmonë në lëvizje. Demi mendon se nëse nuk mund të ngadalësojë dhe të kalojë kohë vetëm, gjërat nuk shkojnë mirë. Pra, kjo ngadalësim e bën Dashin të paaftë të durojë Demin.

Bricjapi dhe Peshqit

Si një tradicional, Bricjapi vë në dyshim çdo gjë që nuk është logjike dhe kur takon njerëz që fluturojnë në re, si Peshqit, ai refuzon të merret me ta.

Ai beson se nuk ka asnjë arsye për të humbur kohën tuaj me dikë që nuk i sheh gjërat sipas mënyrës së tij. Ai nuk ka kohë për Peshqit ëndërrimtarë, sepse e konsideron atë naiv që nuk kujdeset t’i bëjë gjërat në mënyrën e duhur (e njohur edhe si mënyra e Bricjapit). E njëjta gjë vlen edhe për Peshqit.

Urrejtja e tyre për njëri-tjetrin buron nga fakti se ata janë dy njerëz krejtësisht të ndryshëm që janë në nivele krejtësisht të ndryshme.

Ujori dhe Binjakët

Binjakët e kalojnë mirë kur rrethohen nga miqtë e tij. Ndryshe nga Ujori, ai do të preferonte të qëndronte jashtë gjithë natën sesa të shkonte në shtëpi për të rimbushur bateritë.

Ai mund të mos shohë asgjë të keqe me këtë, por Ujori nuk mund ta kuptojë se si Binjakët nuk di të kalojë kohë vetëm.

Ujori e di që të qenit alien nuk të bën as një mik të mirë, diçka që i bën këto dy shenja të zodiakut të përplasen vazhdimisht.

Luani dhe Virgjëresha

Luani është mbreti i dramës që do të preferonte që gjithçka të ishte rreth tij. Ai jo vetëm që mund ta drejtojë vëmendjen e dikujt te problemet e tij, por e bën atë në një mënyrë që do të vinte në siklet shumicën e njerëzve.

Virgjëresha nuk e duron dot këtë nevojë të vazhdueshme të Luanit për të qenë në qendër të vëmendjes dhe preferon të qëndrojë larg tij.

Duke qenë se hobi i preferuar i Luanit është të jetë në qendër të vëmendjes, ai nuk gjen kurrë kohë për Virgjëreshën. Ajo mund të mos e urrejë atë, por do ta bëjë të qartë se nuk kanë asgjë të përbashkët.

Gaforrja dhe Shigjetari

Gaforrja është lloji i personit që e di se çfarë i pëlqen dhe nuk provon shpesh gjëra të reja, veçanërisht nëse është thjesht “për argëtim”. Ai ndonjëherë mund të duket i mbërthyer dhe i pasigurt, por zakonisht kjo ndodh vetëm sepse ndihet më rehat në këtë mënyrë.

Gaforrja vlerëson kur njerëzit e rëndësishëm rreth tij e lënë të lidhet pak, diçka që është pikërisht e kundërta e Shigjetarit, i cili nëse beson se mund të ketë edhe një shans të vogël që marrëdhënia e tij ta mbyt, do të ndahet menjëherë, diçka që është shumë i vrazhdë për Gaforren.

Peshorja dhe Akrepi

Peshorja bën një përpjekje të madhe për të krijuar një jetë të drejtë dhe të ekuilibruar për veten, që do të thotë se ai është i lirë nga çdo gjë që mund ta bëjë atë të duket agresiv ose i paqëndrueshëm.

Me gjithë këtë kontroll që sundon vazhdimisht jetën e tij, ai është në gjendje të qëndrojë larg njerëzve si Akrepi, i cili nuk ka asnjë lidhje me gjithçka që Peshorja beson.

Akrepi ka një logjikë që duket më shumë si “sy për sy” sesa si paqe dhe drejtësi, gjë që mund të jetë shumë frikësuese për Peshoren.