Rënia e Bashkimit Sovjetik në fillim të viteve nëntëdhjetë, la Shtetet e Bashkuara si superfuqia e vetme në botë, dhe ajo kurrë nuk i ka kthyer prapa.

Në të gjitha aspektet e botës, Shtetet e Bashkuara janë me të vërtetë një superfuqi, veçanërisht kur bëhet fjalë për fuqinë e tyre ushtarake e cila është e patejkalueshme në forcën e saj, epërsinë teknologjike, aftësitë operacionale dhe projeksionin e fuqisë në të gjithë globin.
Në këtë video, ne do të hedhim një vështrim në pesë arsyet kryesore pse nuk do të donit të dilnit kundër institucioneve ushtarake amerikane.

1. Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë më shumë se 15 mijë aeroplanë ushtarak të të gjitha llojeve.

2. SHBA ka marinën më të fuqishme në të gjithë botën, ku vetëm aeroplanmbajtëset janë më të fuqishme se disa shtete të vogla të bëra së bashku.Advertisements

3. SHBA ka raketa balistike që mundë të godasin nga distanca mjaft të mëdha.

4. Aeroplanët preciz dhe të pakapshëm nga armiku.

5. Dronët e SHBA-së janë më të fuqishmit në të gjithë botën dhe përbëjnë kërcënim për të gjithë ata që e kërcënojnë atë.