Kryeministri Edi Rama ka deklaruar se në 2022 është regjistruar numri më i ulët i vrasjeve në 3 dekadat e fundit.“Fakt kuptimplotë që na jep një shembull flagrant të hendekut mes jehonës shurdhuese mediatike dhe realitetit të rënies së vijueshme të krimit. 2022 numri më i ulët i vrasjeve në tre dekadat e fundit. Kujtesë: Kur ne e nisëm përpjekjen kundër krimit vrasjet ishin 112 në harkun e një viti”, shkruan kryeministri Edi Rama.