Sipas një studim i ri takimet janë më të vështira për burrat sesa për gratë, sepse 63% e tyre përdorin takimet për një arsye shumë të gabuar…

Raporti anketoi më shumë se 5000 beqarë midis moshës 18 dhe 98 vjeç, më shumë se gjysma e meshkujve, 63% për të qenë të saktë, thanë se përdorin datat për t’u bërë: “një version më i mirë i vetes”.

Takime për rritje?

Në thelb, burrat, qoftë me vetëdije apo nënndërgjegjeshëm, përdorin takime si një seancë terapie, duke menduar se kjo do t’i ndihmojë ata të “rriten”. Ajo që ata po bëjnë në të vërtetë është vendosja e grave në një rol kujdestar për të bërë punën që duhet të bëjnë vetë përpara se të përpiqen të hyjnë në një marrëdhënie.

Rezultati është që gratë largohen, ndihen të lodhura nga të qenit terapiste pa pagesë dhe burrat ndihen më mirë. Në krahasim, vetëm 46% e grave e gjetën takimin si “shpërblyes”.

Takimi nuk është terapi falas

Studimi i bërë përmes një faqe interneti që është qartësisht për takime tregon se 44% e meshkujve thanë se takimet gjatë vitit të kaluar i kanë ndihmuar ata të rriten dhe të përmirësohen si person. Vetëm 35% e grave kishin të njëjtën ndjenjë.

Problemi është se kjo krijon automatikisht një dinamikë pushteti të pabarabartë dhe i kushtëzon gratë në role gjinore stereotipike dhe sinqerisht të vjetruara. Nuk është detyra e grave që t’i “ndreqin” burrat dhe t’i ndihmojnë ata të ndihen më mirë, veçanërisht kur nuk ua kthejnë favorin. Meshkujt po ikin nga këto takime të vetëaktualizuar, ndërsa femrat ndihen më të thyera.

Gratë gjithashtu meritojnë “të zënë hapësirë”

Ne jetojmë ende në një shoqëri që është ndërtuar mbi një strukturë që nuk i jepte hapësirë të barabartë burrave dhe grave. Ndërsa gratë kanë luftuar për të drejtat e tyre të barabarta, ato duhej ta bënin atë brenda një sistemi që ishte ende i ndërtuar nga burrat, për burrat. Kjo është arsyeja pse burrat nuk luftojnë me ‘zënë hapësirë’ ndërsa gratë e bëjnë. Gratë ndihen sikur duhet të dëshmojnë se e meritojnë të fitojnë hapësirën e tyre. Kjo përfundon duke krijuar një mospërputhje në gjithçka që ata bëjnë, duke përfshirë mënyrën se si i afrohen datave.

Si rezultat, burrat zakonisht ndihen më të vetmuar se gratë. Ata nuk ndihen sikur kuptohen dhe ndiejnë nevojën për të fshehur atë që ndiejnë me të vërtetë dhe ta përballojnë vetë.