Komisioni i Etikes ka marrë vendimin për përjashtimin nga Kuvendi me 10 ditë për kryetarin e PD-së, Sali Berishen dhe 10 per deputetin Flamur Noka. Nderkohe per Palokën dhe Këllicin është vendosur që të përjashtohen me nga 5 ditë nga seancat plenare.

Ky vendim erdhi pasi seancën e kaluar plenare Berisha dhe deputetët e tij bllokuan herë pas here foltoren e Kuvendit dhe nuk lejonin kolegët e mazhoracnës të mbanin fjalën e tyre. Ditë e sotme Këlliçi dhe Noka u shprehën se socialistët kërkojmë të pengojnë fjalën e opozitës në Kuvend pasi duan të eliminojnë këtë të fundit.