Mausi që frymëzoi Steve Jobs është shitur në ankand për më shumë se 178 mijë dollarë. Ai ishte pjesë e koleksionit “Steve Jobs and the Apple Computer Revolution”, një nga mauset e parë të shpikur nga inxhinieri amerikan, Douglas Engelbart.

I ndërtuar në Institutin e Kërkimeve Stanford, ai ishte i përbërë nga një bllok druri që lëvizte nëpër dy rrota metalike, një horizontale dhe një vertikale, duke lejuar që një tregues të lëvizte saktësisht në një bosht kartezian.
Mausi është një nga modelet e përdorura për demonstrimin e famshëm të Engelbart në vitin 1968 në Konferencën e Përbashkët të Kompjuterit në San Francisko dhe i njohur si nëna e të gjitha demonstrimeve, pasi kishte hedhur themelet për përdorimin e drejtimit dhe shkrimit të kompjuterit modern.

Së bashku me sistemin e treguesve të vitit 1964, agjencia RR Auction shiti gjithashtu një kompjuter Apple Lisa dhe një iPhone të gjeneratës së parë.
Apple e bleu në vitin 1983 licencën për të përdorur patentën e mausit të Engelbart, duke i besuar krijuesve të kompanisë Ideo detyrën e krijimit të një pajisjeje të thjeshtë dhe të menjëhershme, të përkthyer në mausin kompjuterik Lisa në të njëjtit vit dhe të Macintosh-it në vitin 1984.

Iphone i gjeneratës së parë është shitur në ankand si pjesë e grupit të parë të telefonave inteligjentë të Apple nga viti 2007 dhe është marrë nga një punonjës i gjigantit të teknologjisë Cupertino, i cili nuk e kishte hapur kurrë.