Me një kërkim të thjeshtë në motorin e kërkimit Google, mund të gjeni qindra dhe madje mijëra foto në pak sekonda. Kjo, natyrisht, nuk ishte gjithmonë kështu. Në një kohë, numri i fotove që qarkullonin në ueb mund të numërohej edhe me gishtat e njërës dorë. Siç ndodhi në fillimet e internetit. Por cila ishte fotoja e parë e ngarkuar ndonjëherë? Çfarëdo që keni në mendjen tuaj, ajo mund të jetë krejtësisht e ndryshme nga realiteti.

E vërteta është se fotoja e parë e publikuar në internet janë katër vajza që pozojnë si naziste para kamerës. Madje është karakteristikë se bëhet fjalë për një foto që i është nënshtruar shumë përpunimit.

Kjo është një foto që i përket grupit muzikor “Les Horrible Cernettes”. Fotoja është bërë në vitin 1992 nga Silvaro de Gennaro, i cili ka punuar në CERN. Ai punoi me Tim Berners-Lee, një nga krijuesit e World Wide Web.

Imazhi nuk u ngarkua plotësisht në rrjetin botëror, por iu nënshtrua përpunimit. Fotografi e modifikoi imazhin në Photoshop për Mac dhe e ruajti atë si një gif. Pastaj Berners dhe partneri i tij i teknologjisë, Jean-Francois Groff e ngarkuan atë në internet.