Lufta e Tretë Botërore me zjarre bërthamore duket në horizont. Kështu deklaroi presidenti bjellorus Lukashenko , i cituar nga agjencitë ruse. Dhe ai shtoi se ka vetëm një mënyrë për të zgjidhur problemin në Ukrainë: “Bisedimet pa parakushte” të cilat “duhet të fillojnë menjëherë”.