Qytetet evropiane me popullsi në rënie po ofrojnë para në këmbim të banorëve të rinj.

Shumë zona rurale po përballen me plakjen e popullsisë pasi të rinjtë lëvizin në qytete ose zgjedhin të mos kenë fëmijë.

Për ta luftuar këtë, disa qeveri vendore po inkurajojnë të huajt që të strehohen me grante për zhvendosje dhe pagesa në para.

Nga Spanja në Itali , këtu janë të gjitha vendet në Evropë që do t’ju paguajnë për t’u zhvendosur atje.

Albinen në Alpet Zviceriane

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Albinen në Alpet Zviceriane

Albinen në Alpet zvicerane është shtëpia e më pak se 250 banorëve. Për të shtuar popullsinë e saj, komuna e vogël po ofron t’i paguajë familjeve mbi 50,000 euro për të lëvizur atje.

I vendosur në një shpat mali në kantonin e Valais, fshati piktoresk është pak më shumë se një orë me makinë nga vendpushimi i skive celeb Verbier.

Të rriturit nën 45 vjeç do të marrin 25,300 € për të kaluar atje,dhe 10.120 euro për çdo fëmijë.

Skema është e hapur vetëm për shtetasit zviceranë ose të huajt e kualifikuar që kanë jetuar në Zvicër për një kohë të mjaftueshme për të marrë një leje qëndrimi C.

Aplikantëve u kërkohet gjithashtu të jetojnë në një shtëpi me vlerë të paktën 202,310 € dhe duhet të angazhohen për të jetuar në Albinen për 10 vjet.

Pronga, Spanjë

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Pronga, Spanjë

Ponga, një qytet dhe komunë me 600 banorë në veriperëndim të Spanjës , do t’u paguajë britanikëve 2,600 £ për secilin person që zhvendoset atje ndërsa 2600 £ të tjera do të jepen për çdo fëmijë të lindur atje.

Për të përfituar nga oferta, britanikët duhet të angazhohen të jetojnë në Ponga për të paktën pesë vjet.

Rubia, Spanjë

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Rubia, Spanjë

Fshati spanjoll Rubia në Galicia do të paguajë të huajt deri në 150 euro në muaj për të jetuar atje.

Skema synon familjet me shpresën për të rritur numrin e nxënësve në shkollat ​​lokale.

Rubia ndodhet në veriperëndim të Spanjës , 2.5 orë me makinë në lindje të Santiago de Compostela.

Kalabri, Itali

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Kalabri, Itali

Në Kalabri, rajonin jugperëndimor të Italisë, jetojnë rreth 2 mijë banorë.

Personat që do të zhvendosen në këtë vend do të përfitojnë deri në 28,000 €.

Presicce-Acquarica, Itali

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Presicce-Acquarica, Itali

Presicce-Acquarica në rajonin jugor italian të Pulias do të paguajë banorët e rinj deri në 30,000 euro për t’u zhvendosur atje.

Komuna përbëhet nga dy qytete  Presicce dhe Acquarica del Capo, i rrethuar nga fshatra dhe ullishte.

Paratë duhet të përdoren për blerjen dhe rinovimin e një prone të pabanuar në zonë, prej të cilave ka shumë.

1000 euro shtesë do të jepen për çdo fëmijë të lindur atje.

Sardenjë, Itali

6 qytetet europiane që ofrojnë para nëse shkoni të jetoni atje
Sardenjë, Itali

Ishulli italian i Sardenjës po u ofron njerëzve 15,000 euro për t’u zhvendosur atje.

I njohur për plazhet me rërë, qiejt blu dhe ujërat bruz, idili mesdhetar përballet me rënien e numrit të popullsisë rurale, ndërsa të rinjtë vendas lëvizin jashtë vendit për punë.

Për të luftuar këtë eksod, qeveria ka ndarë 45 milionë euro për grantin e zhvendosjes, të mjaftueshme për të mbuluar 3000 grante.

Paratë duhet të përdoren gjithashtu për të blerë ose rinovuar një shtëpi.