Miliona përdorues të iPhone duhet të jenë në gatishmëri të lartë për një paralajmërim serioz që mund t’ju shfaqet në ekran. Apple ka krijuar një njoftim të posaçëm që shfaqet kur ka ujë në vendin ku vendoset fisha e karikimit. Kjo gjë mund të ndodhë lehtësisht, pasi mund ta keni spërkatur, e keni hedhur në ujë ose e keni lagur në shi. Apple paralajmëron:

Nëse karikoni iPhone tuaj ndërsa vendi ku vendoset fisha e karikimit është e lagur, kunjat ose kabllo mund të gërryen. Dhe të shkaktojnë dëme të përhershme ose të ndalojnë funksionimin, duke shkaktuar probleme me lidhjen për iPhone ose aksesorin tuaj.

Ekzistojnë dy lloje njoftimesh që shfaqen dhe të dyja kanë një trekëndësh paralajmërues të verdhë me një pikë uji blu brenda. E para thotë Charging Not Available dhe lexon: Liquid është zbuluar në vendin ku vendoset fisha e karikimit. Shkëputeni për të lejuar që të thahet. Kjo mund të zgjasë disa orë.

Kjo shfaqet nëse e keni lidhur iPhone tuaj me një karikues dhe lëngu del jashtë. Drita e dytë kërcyese thotë Liquid Detected in Lightning Connector dhe lexon: Shkëputeni për të lejuar që porta të thahet. Kjo mund të zgjasë disa orë.