Investimet e shumta që kemi bërë në infrastrukture, objektet arsimore, shërbime sociale do të vijojnë edhe në mandatin e ardhshëm. Kështu ka deklaruar kryebashkiakja Emiriana Sako, njëkohësisht kandidate e Partisë Socialiste për bashkinë e Durrësit, në takimin me gra dhe vajza të njësisë administrative Sukth. Kryebashkiakja Emiriana Sako tha se pas 5 shkollave të reja dhe kopshteve, kemi gati projektin e shkollës së Vadardhës, e cila do të ndërtohet nga e para. Kryebashkiakja Sako tha se: “Në Sukth kemi bërë investime të shumta në infrastrukturë, kanalizime, ujin e pijshëm dhe rrjetin e furnizimit me energji elektrike si dhe kemi zgjidhur problemin e evadimit të mbetjeve. Në programin që kemi hartuar për mandatin e ardhshëm kemi 12 pika të detajuara ku bujqësia është njëra prej tyre. Lidhur me këtë sektor kemi vendosur që të hapim pika grumbullimi në çdo njësi administrative, në mënyrë që fermerët në këto zona të kenë mundësi që produktet e tyre t’i depozitojnë aty, ku do të ketë edhe dhoma frigoriferike. Një nga këto pika grumbullimi do të ndërtohet edhe në Sukth”.

Një banorë e Sukthit, Romina Shpata, votuese e Partisë Demokratike, u shpreh e impresionuar nga investimet e kryera në arsim, duke ftuar bashkëqytetarët të mbështesin kandidaten e Partisë Socialiste Emiriana Sako në këto zgjedhje.” Jam lindur dhe rritur në Sukth, jam shkolluar këtu. Por, sot kur shoh investimet e kryera në ndërtimin e godinave arsimore me kushte bashkëkohore jam impresionuar. Ndaj këto dy gishta që deri dje i kam ngritur për Partinë Demokratike, sot i ngre për numrin dy të kandidatës së Partisë Socialite Emiriana Sako.”

Kryebashkiakja Sako duke bashkëbiseduar me vajza dhe gra tha se bashkia e Durrësit e vlerëson rolin që kanë vajzat dhe gratë duke përmendur se aktualisht këshilli bashkiak ka 54 përqind të tij gra dhe vajza, 47 përqind e personelit të spitalit janë po ashtu vajza dhe gra, ndërsa qendrat shëndetësore dominohen në një përqindje akoma më të lartë, 75 përqind të tyre janë femra dhe po ashtu edhe 78 përqind e arsimtarëve janë gra dhe vajza.

Në mënyrë që t’u vihet në ndihmë grave dhe vajzave me probleme sociale, bashkia e Durrësit ka ndërtuar në Sukth një qendër sociale. Në Sukth janë evidentuar dy terrene sportive që do të rikonstruktohen, ndërkohë që investimeve në arsim dhe sport iu vjen në ndihmë edhe Akademia e Sporteve që do të ngrihet pranë universitetit “Aleksandër Moisiu” në Spitallë, ku fëmijë të grupmoshave të ndryshme do të stërviten nga trainerë të skuadrës së Manchester City.

Në zonën e Sukthit është zgjidhur tashmë problemi i mbetjeve urbane, ku në fshatin Vadardhë depozitoheshin në fushë të hapur mbetjet e zonës. Me nënshtrimin e marrëveshjes me landfillin e Sharrës, mbetjet dërgohen aty dhe në këtë zonë nuk ka më probleme mjedisore. E transformuar tërësisht është edhe zona e ngjashme e Porto Romanos, ku në vendin e dikurshëm të plehrave është ndërtuar parku më i madh në Ballkan, Eco Park me sipërfaqe afro 14 hektarë. Investime do të ketë edhe në çdo rrugë dhe lagje të njësive administrative.