Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti ka pritur në takim Drejtorin e Përgjithshëm për Fqinjësi dhe Negociatat e Zgjerimit të BE-së, Gert Jan Koopman, me të cilin ka biseduar për rrugën e integrimit. Kurti ka thënë se për Kosovën anëtarësimi në BE nuk ka alternativë.

“Kryeministri e falënderoi Koopman për vizitën dhe për ndihmën e madhe të Bashkimit Evropian për shtetin dhe qytetarët e Kosovës në këto 15 vite të fundit. Ai tha se për Kosovën anëtarësimi në Bashkimin Evropian nuk ka alternativë”, është bërë ditur përmes njoftimit të qeverisë. Sipas njoftimit të qeverisë, Kurti ka theksuar rëndësinë e tregut të përbashkët rajonal dhe atë të zbatimit të shpejtë dhe të plotë të tri marrëveshjeve të nënshkruara në Procesin e Berlinit.

“Z. Koopman tha se Kosova është pjesë e familjes evropiane. Ai e përgëzoi Kosovën për reformat dhe theksoi nevojën e përshpejtimit të tyre dhe nevojën për të ndjekë integrimin ekonomik të rajonit dhe integrimin në tregun ekonomik të Bashkimit Evropian”, sipas njoftimit.