Numërimi për ‘parlamentet vendore’ ka përfunduar në 48 dhe vijon në 7 të tjera. Nuk ka surpriza për Partinë Socialiste, e cila vijon të kryesojë në shumicën dërrmuese të bashkive, madje edhe aty ku nuk e ka fituar kryebashkiakun si në rastin e HImarës apo edhe të Hasit. Ajo që vihet re nga numërimi i votave deri tani për këshillat bashkiakë është disfatë e dyte dhe humbja edhe më e madhe e Berisha-Meta. Partia Demokratike zyrtare ka një përqindje të rëndësishme në një pjesë të mirë të këshillave bashkiakë, ndërkohë që koalicioni ‘Bashkë Fitojmë’ ka shumë më pak vota sesa ka marrë për kandidatët. E qartë kjo duket në një bastion si Shkodra ku Berisha-Meta nuk i kalojnë 24%, rezultat shokues ky per ish bastioni e Sali Berishes. Kjo do të thotë se nëse PD zyrtare do të kishte nxjerrë kandidatë për kryebashkiakë do të ishte shumë më e madhe humbja e koalicionet mes Berishës dhe Metës. Ky rezultat do ta bëjë edhe më interesant ‘luftën’ për vulën në Partinë Demokratike, pasi refuzimi nga demokratët është i rëndësishëm ndaj Sali Berishës.

Në Elbasan dhe Poliçan, ku është përmbyllur numërimi për këshillat bashkiakë, PS ka siguruar shumicën e mandateve, duke fituar thellë përballë BF dhe Partisë Demokratike. Konkretisht në Elbasan PS ka marrë 28 manddate, BF, 7 mandate, PD 1 mandat dhe nga një mandat për PSD, Partinë e Gjelbër, PDS dhe PDIU. Ndërsa në Poliçan nga 15 mandate të mundshme, PS ka fituar 13. Ndërsa BF dhe PD marrin nga një mandat secilia forcë. Në Pustec ka mbaruar numërimi, ku 5 mandate i ka marrë PS, 4 mandate për BF, 1 PAA, 1PDS, 1 PSD dhe 3 mandate Aleanca Maqedonasve për integrimin Europian. Në bashkinë e Fushë Arrëzit, PSD dhe PAA kanë marrë shumicën e mandateve me nga 3 mandate secila. Ndërkohë në Tropojë, PS ka numër më të madh votash duke siguruar më shumë mandate se koalicioni Bashkë Fitojmë.

Bashkitë ku është mbyllur numërimi

QARKU TIRANË 
Bashkia Vorë (21 këshilltarë)
PS – 13 mandate (46.69%)
BF – 4 mandate (16.45%)
PAA – 2 mandate (8.06%)
PR – 1 mandat (5.14%)
FRD – 1 mandat (6.08%)
Bashkia Kamëz (41 këshilltarë)
PS – 20 mandate (43.08%)
BF – 11 mandate (24.36%)
PD – 3 mandate (7.58%)
PSD – 2 mandate (5.36%)
FRD – 2 mandate (4.51%)
PAA – 1 mandat (2.23%)
PR – 1 mandat (2.45%)
ALD – 1 mandat (2.71%)
Bashkia Rrogozhinë (21 këshilltarë)
PS- 9 mandate (35.71%)
BF- 4 mandate (17.29%)
PD-3 mandate (13.83%)
PSD- 2 mandate (9.86%)
PR-1 mandat (4.68%)
PLL- 1 mandat (3.95%)
Mitat Daja (i pavarur)- 1 mandat (6.70%)
QARKU ELBASAN
Bashkia Elbasan (51 këshilltarë)
PS – 28 mandate (49.62%)
BF – 12 mandate (22.59%)
PD – 7 mandate (12.98%)
PSD – 1 mandat (2.39%)
PDS – 1 mandat (2.28%)
PDIU – 1 mandat (1.87%)
PGJ – 1 mandat (1.93%)
Bashkia Belsh (21 këshilltarë)
PS – 10 mandate (40.76%)
PD – 3 mandate (14%)
BF – 2 mandate (11.25%)
PLL – 2 mandate (8.08%)
PR – 1 mandat (6.96%)
PSD – 1 mandat (3.86%)
LZHK – 1 mandat (4.43%)
PGJ – 1 mandat (4.39%)
Bashkia Prrenjas (21 këshilltarë)
PS – 9 mandate (34.34%)
BF – 3 mandate (10.39%)
PSD – 3 mandate (13.79%)
PD – 2 mandate (9.84%)
PDS – 1 mandat (4.08%)
AD – 1 mandat (4.73%)
ADS – 1 mandat (5.16%)
PGJ – 1 mandat (6.03%)
Bashkia Gramsh (21 këshilltarë)
PS – 6 mandate (20.74%)
PGJ – 4 mandate (14.45%)
BF – 2 mandate (8.01%)
PRDSH – 2 mandate (7.77%)
PD – 1 mandat (6.08%)
BD – 1 mandat (5.27%)
AAK – 1 mandat (5.97%)
ADS – 1 mandat (4.02%)
PR – 1 mandat (6.15%)
PLL – 1 mandat (5.75%)
PSD – 1 mandat (5.50%)
Bashkia Cërrik (21 këshilltarë)
PS – 11 mandate (46.50%)
BF – 3 mandate (13.33%)
PD – 2 mandate (9.75%)
PAA – 1 mandat (3.90%)
PLL – 1 mandat (5.13%)
PSD – 1 mandat (4.78%)
LZHK – 1 mandat (5.66%)
PGJ – 1 mandat (5.77%)
Bashkia Peqin (21 këshilltarë)
PS- 9 mandate (39.12%)
BF- 4 mandate (17.24%)
PD- 3 mandate (14.96%)
PR- 2 mandate (9.13%)
PAA- 1 mandat (5.99%)
ALD- 1 mandat (5.04%)
PSD- 1 mandat (5.74%)
QARKU SHKODËR
Bashkia Shkodër  (51 këshilltarë)
PS – 18 mandate  (31.8%)
BF – 13 mandate (23.33%)
PSD – 12 mandate  (22.85%)
PD – 5  mandate  (10.04%)
ALD – 1  mandat  (2.91%)
FRD – 1 mandat   (2.84%)
PLL – 1 mandat (1.86%)
Bashkia Fushë Arrëz (15 këshilltarë)
PSD – 3 mandate (13.22%)
PAA – 3 mandate (13.06%)
PS -2 mandate (12.79%)
PKD – 2 mandate (10.12%)
BF -1 mandat (7.96%)
PD – 1 mandat (6.89%)
ALD – 1 mandat (6.89%)
FRD – 1 mandat (5.28%)
PDIU – 1 mandat (7.27%)
Bashkia Pukë (15 këshilltarë)
PSD – 4 mandate (17.66%)
PS – 2 mandate (11.74%)
AAK – 2 mandate (9.93%)
BF – 1 mandat (8.31%)
PD – 1 mandat (4.81%)
PDS – 1 mandat (4.95%)
FRD – 1 mandat (6.62%)
AD – 1 mandat (5.98%)
PBK – 1 mandat (4.45%)
FM – 1 mandat (4.66%)
Bashkia Vau i Dejës (31 këshilltarë)
PSD- 10 mandate (27.64 %)
PS- 7 mandate (19.54 %)
BF- 7 mandate (21.93 %)
PD- 3 mandate (8.85 %)
PDS- 2 mandate (7.75 %)
PAA- 1 mandat (3.55 %)
PR- 1 mandat (4.67 %)
QARKU GJIROKASTËR
Bashkia Gjirokastër (31 këshilltarë)
PS- 21 mandate (55.44%)
BF- 5 mandate (14.66%)
PD- 2 mandate (6.62%)
PR- 1 mandat (2.57%)
PSD- 1 mandat (4.64%)
AAK- 1 mandat (2.64%)
Bashkia Përmet (15 këshilltarë)
PS – 8 mandate (37.35%)
BF – 1 mandat (8.20%)
PLL – 1 mandat (4.67%)
PSD – 2 mandate (8.98%)
PD – 1 mandat (4.76%)
ABDE – 1 mandat (6.23%)
ADK – 1 mandat (4.14%)
Bashkia Memaliaj (15 këshilltarë)
PS – 7 mandate (35.69%)
BF – 3 mandate (16.72%)
PD – 2 mandate (10.30%)
PAA – 1 mandat (5.13%)
PDS – 1 mandat (4.96%)
PSD – 1 mandat (8.02%)
Bashkia Dropull (21 këshilltarë)
PS – 15 mandate (64.36%)
BF – 3 mandate (13.60%)
MEGA – 2 mandate (8.84%)
PDS – 1 mandat (4.59%)
Bashkia Këlcyrë  (15 këshilltarë)
PS – 3 mandate (14%)
BF – 1 mandat (5.41%)
PAA – 1 mandat (4.91%)
PR – 1 mandat (5.39%)
ALD – 1 mandat (6.06%)
PSD – 1 mandat (4.43%)
PD – 1 mandat (4.83%)
LZHK – 1 mandat (5.21%)
PDIU – 1 mandat (6.89%)
AD – 1 mandat (6.49%)
LRE – 1 mandat (3.91%)
ADK – 1 mandat (5.74%)
PASH – 1 mandat (3.78%)
Bashkia Libohovë (15 këshilltarë)
PS – 8 mandate (47.23%)
BF – 5 mandate (26.85%)
PD – 2 mandate (11.09%)
Bashkia Tepelenë (15 këshilltarë)
PS- 11 mandate (54.58%)
BF-1 mandat (8.86%)
PR-1 mandat (7.29%)
PD-1 mandat (4.26%)
PSD- 1 mandat (8.15%)
QARKU KORÇË
Bashkia Pustec (15 këshilltarë)
PS – 5 mandate (32.21%)
BF – 4 mandate (22.83%)
AMIE – 3 mandate (21.46%)
PAA – 1 mandat (7.62%)
PDS – 1 mandat (6.45%)
PSD – 1 mandat (9.43%)
Bashkia Kolonjë (15 këshilltarë)
PS – 10 mandate (53.53%)
BF – 2 mandate (14.50%)
PAA – 2 mandate (10.59%)
PR – 1 mandat (8.69%)
Bashkia Maliq (31 këshilltarë)
PS- 20 mandate (55.60%)
BF- 6 mandate (17.35%)
PSD- 2 mandate (6.47%)
PD- 2 mandate (5.48%)
PGJ-1 mandat (2.94)
Bashkia Devoll (21 këshilltarë)
PS- 9 mandate (33.21%)
BF- 4 mandate (15.46%)
PD- 2 mandate (7.99%)
PDIU- 2 mandate (7.64%)
PAA- 1 mandat (4.82%)
PLL- 1 mandat (6.49%)
PBK-1 mandat (4.27%)
Festim Kaso kandidat i pavarur, (5.70%)
Bashkia Pogradec (31 këshilltarë)
PS- 18 mandate (49.22%)
BF- 6 mandate (15.75%)
PAA- 2 mandate (6.12%)
PD- 2 mandate (7.22%)
LZHK- 2 mandate (6.03)
FRD- 1 mandat (3.19%)
QARKU BERAT
Bashkia Berat (31 këshilltarë)
PS – 20 mandate (56.36%)
BF – 7 mandate (22.16%)
PD – 3 mandate (10.30%)
PDIU – 1 mandat (3.02%)
Bashkia Kuçovë (31 këshilltarë)
PS – 18 mandate (51%)
BF – 8 mandat (22.13%)
PD – 3 mandat (9.07%)
PSD – 1 mandat (2.75%)
AD – 1 mandat (3.08%)
Bashkia Skrapar (15 këshilltarë)
PS-8 mandate (44.72%)
BF-5 mandate (29.96%)
PR- 1 mandat (6.55%)
PSD-1 mandat (7.64%)
Bashkia Poliçan (15 këshilltarë)
PS – 13 mandate (71.08%)
BF – 1 mandat (10.32%)
PD – 1 mandat (5.93%)
Bashkia Dimal (21 këshilltarë)
PS – 11 mandate (45.42%)
PD – 4 mandate (17.09%)
BF – 3 mandate (11.91%)
PAA – 1 mandat (7.63%)
PR – 1 mandat (4.43%)
PSD – 1 mandat (7.27%)
Qarku Vlorë
Bashkia Sarandë (31 këshilltarë)
PS – 12 mandate (29.95%)
BF – 4 mandate (10.26%)
PD – 3 mandate (6.97%)
PDIU – 2 mandate (5.47%)
AAK – 2 mandate (6.66%)
PR – 2 mandate (5.68%)
PLL – 2 mandate (5.19%)
FRD – 1 mandat (3.22%)
PAA – 1 mandat (2.90%)
PBK – 1 mandat (2.60%)
Ibrahim Bajrami (4.57%)
Bashkia Konispol (15 këshilltarë)
PS – 7 mandate (39.76%)
BF – 3 mandate (15.59%)
PDIU – 2 mandate (14.80%)
PD – 1 mandat (9.95%)
PR – 1 mandat (7.39%)
PLL – 1 mandat (6.27%)
Bashkia Finiq (21 këshilltarë)
PS -7 mandate (28.32%)
BF – 5 mandate (21.63%)
MEGA – 5 mandate (18.80%)
PD – 2 mandate (8.35%)
PDS – 1 mandat (6.08%)
PSD – 1 mandat (5.89%)
Bashkia Selenicë (21 këshilltarë)
PS- 8 mandate (30.78%)
PD- 2 mandate (8.95%)
BF- 1 mandat (4.98%)
PSD- 2 mandate (10.75%)
2 mandate PAA, ALD, AD, PGJ
1 mandat PR
Bashkia Delvinë
PS- 8 mandate (41.48%)
BF- 3 mandate (16.49%)
PSD- 3 mandate (15.40%)
PD- 1 mandat (8.53%)
Bashkia Himarë (21 këshilltarë)
PS-11 mandate (45.40%)
PD-4 mandate (17.10%)
BF-3 mandate (11.93%)
PAA-1 mandat (7.62%)
PR-1 mandat (4.63%)
PSD-1 mandat (7.27%)
Qarku Kukës
Bashkia Has (21 këshilltarë)
PS-4 mandate (14.70%)
BF-3 mandate (12.92%)
PAA-2 mandate (7.07%)
PSD-2 mandate (9.55%)
LZHK-2 mandate (9.04%)
PR-1 mandat (4.43%)
PLL-1 mandat (4.25%)
PD-1 mandat (3.73%)
PDIU-1 mandat (3.51%)
AAK-1 mandat (3.99%)
PBK-1 mandat (3.96%)
PGJ-1 mandat (6.34%)
PKKA-1 mandat (5.21%)
Bashkia Tropojë (21 këshilltarë)
PS- 4 mandate (13.69%)
BF- 4 mandate (11.83%)
ADS- 2 mandate (6.87%)
PAA- 1 mandat (3.40%)
PR- 1 mandat (3.79%)
PLL- 1 mandat (4.67%)
PDS- 1 mandat (5.30%)
PSD- 1 mandat (2.88%)
LZHK- 1 mandat (3.01%)
AD- 1 mandat (5.10%)
BD- 1 mandat (5.32%)
AAK- 1 mandat (3.01%)
PLPSH- 1 mandat (3.27%)
PUK- 1 mandat (5.14%)
Qarku Dibër
Bashkia Klos (21 mandate)
PS- 6 mandate (18.58%)
BF- 2 mandate (8.19%)
AAK- 2 mandate (6.02%)
PD- 1 mandat (4.88%)
FRD- 1 mandat (3.86%)
PAD- 1 mandat (3.11%)
ADS- 1 mandat (4.20%)
LPSh- 1 mandat (2.80%)
PUK- 1 mandat (3.30%)
PGJ- 1 mandat (3.69%)
PKK- 1 mandat (2.74%)
PKD- 1 mandat (4.68%)
PASH- 1 mandat (3.97%)
Bashkia Bulqizë (21 këshilltarë)
PS – 9 mandate (29.10%)
BF – 3 mandate (9.94%)
PAA – 1 mandat (3.64%)
PLL – 1 mandat (4.57%)
ALD – 1 mandat (4.89%)
PD – 1 mandat (4.77%)
LZHK – 1 mandat (3.69%)
AD – 1 mandat (2.98%)
KONS – 1 mandat (3.59%)
PKSH – 1 mandat (4.10%)
PASH – 1 mandat (3.75%)
Bashkia Mat (21 këshilltarë)
PS- 9 mandate (30.15%)
BF- 2 mandate (8.00%)
PSD- 3 mandate (11.14%)
PD- 2 mandate (7.82%)
PAA- 1 mandat (4.79%)
PDS- 1 mandat (3.94%)
FRD-1 mandat (4.21%)
AAK- 1 mandat (4.03%)
ADK- 1 mandat (3.88%)
Bashkia Dibër (31 këshilltarë)
PS- 13 mandate (34.35 %)
PSD- 6 mandate (16.57 %)
BF- 4 mandate (13.14 %)
PAA- 1 mandat (3.06 %)
PR- 1 mandat (3.39 %)
PLL- 1 mandat (5.14 %)
PD- 1 mandat (5.11 %)
FRD- 1 mandat (2.70 %)
ADK-1 mandat (3.71%)
Astrit Ademi- i pavarur (3.99 %)
Qarku Fier
Bashkia Fier (51 këshilltarë)
PS-33 mandate (58.34%)
BF-7 mandate (13.05%)
PSD- 5 mandate (9.16%)
PD- 4 mandate (8.09%)
ALD- 1 mandat (2.59%)
PDIU- 1 mandat (3.18%)
Bashkia Roskovec (21 këshilltarë)
PS – 12 mandate (49.68%)
BF – 7 mandate (27.66%)
PDIU – 1 mandat (4.08%)
PBK – 1 mandat (7.32%)
Bashkia Lushnjë (41 këshilltarë)
PS- 24 mandate (52.48%)
BF- 7 mandate (15.74%)
PD- 4 mandate (8.66%)
PSD- 2 mandate (5.56%)
PAA- 1 mandat (2.50%)
PR- 1 mandat (3.05%)
PLL- 1 mandat (2.32%)
PDIU- 1 mandat (2.77%)
Bashkia Patos (21 këshilltarë)
PS- 16 mandate (59.70%)
BF- 3 mandate (12.12%)
PDIU- 2 mandate (7.48%)
Bashkia Mallakastër (21 këshilltarë)
PS- 10 mandate (35.32%)
PD- 3 mandate (11.53%)
BF-2 mandate (7.04%)
PAA- 1 mandat (4.24%)
PLL- 1 mandat (4.37%)
PDS- 1 mandat (6.12%)
ALD- 1 mandat (6.60%)
PSD- 1 mandat (5.24%)
PDIU- 1 mandat (7.04%)
Qarku Lezhë
Bashkia Mirditë (21 këshilltarë)
PS- 4 mandate (15.75%)
BF- 2 mandate (9.62%)
PSD- 4 mandate (15.54%)
PD- 2 mandate (8.98)
LZHK- 2 mandate (7.77%)
FRD- 2 mandate (8.40%)
PDIU- 1 mandat (4.14%)
AAK-1 mandat (4.08%)
NTH- 1 mandat (5.03%)
Qarku Durrës
Bashkia Durrës (51 këshilltarë)
PS- 28 mandate (50.57%)
BF- 13 mandate (24.45%)
PD- 5 mandate (9.38%)
PAA- 3 mandate (6.23%)
PDIU- 1 mandat (2.10%)
PSD- 1 mandat (2.67%)
Bashkia Shijak (21 këshilltarë)
PS- 13 mandate (50.57%)
BF- 4 mandate (17.01%)
PD- 2 mandate (9.39%)
PSD- 1 mandat (4.18%)
PDIU- 1 mandat (4.09%)