Komandanti i KFOR-it, Angelo Michele Ristuccia sot ka takuar ministrin e Mbrojtjes, Armend Mehajn.

KFOR-i ka bërë të ditur se ka rinovuar bashkëpunimin me FSK-në për operacionet e mbrojtjes civile, asgjësimin e mjeteve shpërthyese, kërkim-shpëtimit dhe reagimit ndaj materialeve të rrezikshme.