Një çift në Itali ka habitur me rastin e tyre. Dyshja arritën të martoheshin dhe divorcoheshin në të njëjtën ditë, shkruajnë mediat e huaja.

Ngjarja në fakt është një risi e mundësuar nga reforma e fundit ligjore, vlefshmëria e të cilës u konfirmua nga Gjykata e Lartë italiane. Me reformën e fundit nuk do të jetë më e nevojshme pritja të paktën për gjashtë muaj për të paraqitur kërkesën për divorc.

Proceduar lejon çdo gjykatë të nënshkruajë një dokument të vetëm që do të depozitohet në një vend të vetëm, duke trajtuar kërkesat e palëve individuale në një kontekst të vetëm. Reforma mundëson edhe kursime të konsiderueshme financiare: nuk do të ​​duhet të paguhet dy herë avokati dhe as të ashtuquajturin “kontribut të unifikuar” taksën që duhet të paguhet sa herë që nis një çështje.