Studiuesit kanë zgjidhur një mister që i ka habitur shkencëtarët për një shekull. Një krijesë që ishte gjetur në Japoni në vitin e largët 1906, iu nënshtrua rrezeve X për të dhënë një përgjigje se çfarë është saktësisht.

Shkencëtarët po gërmojnë në sferën enigmatike të një ekzemplari të veçantë të ‘sirenës’ që ka habitur studiuesit për më shumë se një shekull. Kjo krijesë e çuditshme, që besohet të jetë një shkrirje e tipareve të peshkut, majmunit dhe zvarranikëve, është bërë fokusi i kërkimeve të gjera.

Udhëtimi i kësaj “sirene” të çuditshme filloi kur ajo u soll nga Japonia nga një marinar amerikan në vitin 1906 dhe më pas iu dhurua Shoqërisë Historike të Qarkut Clark në Springfield, Ohio. Që atëherë, ajo ka banuar në kufijtë e muzeut, duke shkaktuar një shqetësim tek vizitorët për shkak të karakteristikave të saj.

Shembulli përmban një fytyrë të ngrirë, dhëmbë të pazakontë, kthetra të mëdha, një pjesë të poshtme si peshku dhe një shtresë të papritur flokësh gri me gëzof. Këto veçori unike kanë nxitur spekulime të shumta rreth origjinës dhe natyrës së saj.

Qëllimi i studiuesve është të zbulojnë misteret që rrethojnë këtë krijesë të çuditshme. Joseph Kress, një radiolog në Universitetin e Kentakit Verior, shprehu vëzhgimet e tij fillestare, duke thënë: “Duket të jetë një përzierje e të paktën tre specieve të ndryshme”.