Zyrtarët izraelitë kanë konfirmuar se 8 nga 13 pengjet izraelitë që do të lirohen sot janë fëmijë.

Pas hyrjes në fuqi të armëpushimit mes Izraelit dhe Hamasit, dje u liruan 13 të burgosurit e parë të rrëmbyer të mbajtur nga Hamasi. 10 tajlandez dhe një shtetas filipinas u liruan gjithashtu.

“Ne presim që dhjetëra pengje të tjera , përfshirë amerikanë, do të kthehen në familjet e tyre”, shkruan presidenti amerikan Joe Biden në X.