Më shumë se 15.000 restorante, bare dhe kafene në Gjermani janë në rrezik të falimentimit, sipas shifrave të publikuara këtë javë.
12.6 për qind e objekteve hotelerie të analizuara janë në probleme financiare. Në janar 2020, para pandemisë, 10.7 për qind, ose 12.662, ishin në rrezik falimentimi.
Restorantet në Berlin janë veçanërisht të prekura. Restorantet në Bavari dhe në jugperëndim të vendit kanë rrezikun më të ulët të falimentimit.
Industria gjermane e mikpritjes nuk është rikuperuar ende nga kriza pandemike. Në shtator të këtij viti, trafiku ishte 12.6 për qind më i ulët se në të njëjtin muaj të vitit 2019, deklaroi të enjten Byroja Federale e Statistikave. Baret u goditën veçanërisht rëndë, me xhiron e tyre të pijeve që ra me 34.5 për qind në katër vjet. Në të njëjtën periudhë, restorantet, bujtinat dhe kafenetë shënuan një rënie prej 8.1 për qind.
Ndërsa ata luftojnë për të gjetur punëtorë, të cilët kanë mungesë të veçantë që nga pandemia, restorantet rrallë mund të ofrojnë fitime të mira. Pikërisht gjysma e punonjësve në industrinë e mikpritjes kanë punuar me paga të ulëta në tetor 2022.
Në vitin e ardhshëm, falimentimet në industrinë e hotelerisë do të vazhdojnë të rriten, parashikojnë ekspertët, raportojnë mediat gjermane.