Nga Ilir Demaliaj/

Në qoftë se ka njerëz me dinjitet dhe që duan vendin e tyre, të parët që nuk duhet ta pranojnë dhe ta përbuzin Sali Berishën janë tropojanët. Berisha mbrëmë në Now (po ndodh në shqip, se jemi dhe në javën e Kongresit të Manastirit krijimit alfabetit) mohoj njohjen dhe lidhjen me Erzen Berçanin në mënyrën më të paskrupullt ashtu siç është dhe e njeh tashmë e gjithë Shqipëria këtë njeri.

Pyetje që duheshin bërë nga Erla, ish- zëdhënësja e Saliut në PD, do të ishin:

1. A ka firmosur Berisha HEC-et mbi lumin Valbonë duke denatyralizuar bukurinë perrallore të Valbonës duke e futur në tuba dhe e kthyer nje park kombëtar perrallor në një qenef si Lana e Tiranës?

2. A ka pasur dijeni Berisha se në këto HEC-e po lahaj para droge dhe korrupsioni?

3. Sa i lidhur ka qenë Shkëlzen Berisha me Erzenin dhe të tjerë HEC-as mbi Valbonë dhe sa ka përdorur influencën e tij për lejen e këtyre HEC-ve dhënë dhe nënshkruar me VKM nga vetë Berisha me dorën e Zenit.
SPAK duhet të hap hetim për te gjithë HEC-et mbi lumin Valbonë dhe shkatërrimin e një Parku Kombëtatar me bukuri përrallore duke zhdukur nga dinamiti specien e veçante të troftës së Valbonës në botë.

Para vitit 1990 në Tiranë dhe kudo nuk ka pasur përçmim dhe urrejtje për tropojanët, në të kundërt, ishin tipa simpatik dhe shkrire me shoqerinë e Tiranës mrekullisht. i kishe në sport në art etc.
Me ardhjen e Berishës pushtet e para u sakatua Tropoja në mes veti ku janë 180 vrasje dhe hasmẽri që kanë lidhje krushqie e farefisnie ndermjet veti.

Sa dorë ka Berisha në këtë katraurë? E tregojnë vetë tropojasit.

Pushteti Berishës ka krijuar padrejtesisht një përçmim dhe urrejtje ndaj tropojanëve për mënyrën si u soll ky bajraktar mesjetar me pushtetin. Kjo lloj qeverisje dhe pushteti tij ka dëmtuar padrejtësish Tropojën dhe tropojanët sëpari. Prandaj themë që të parët që duhet të perbuzin dhe mos pranojnë Sali Berishën, duhet të jenë tropojanët për dëmin që i ka bërë.

Pyetja e Erlës: Së fundi SPAK ka arrestuar një nga njerëzit që ka qenë më afër teje, Erzen Breçanin, keni një koment për këtë?

Berisha: S’ka qenë kurrë afër meje, e kam njohur kur ka lënë Policinë, kur ka qenë në Polici nuk e kam njohur fare. Ka qenë mbështetës i opozitës, i djathtë dhe nuk e kam njohur. Kam atë komënt që kam bërë edhe mbrëmë. Jam për ligjin dhe vetëm ligjin.