Sheynnis Palacios nga Nikaragua është shpallur fituese e Miss Universe 2023 që u mbajt në El Salvador. Modelja 23-vjeçare krijoi histori duke u bërë e para nikaraguane që u kurorëzua Miss Universe.

Sheynnis është vlerësuar edhe për përgjigjen e saj ndaj pyetjes “Nëse do të mund të jetonit një vit në këpucët e një gruaje tjetër, kë do të zgjidhnit dhe pse?”

Sheyniss zgjodhi Mary Wollstonecraft dhe tha: “Unë do të zgjidhja Mary Wollstonecraft sepse ajo hapi hendekun dhe u dha një mundësi shumë grave. Unë do të doja që ai boshllëk të hapej në mënyrë që më shumë gra të mund të punonin në çdo fushë që ato zgjedhin të punojnë, sepse nuk ka zonë ku gratë nuk mund të punojnë.”

Shqipëria këtë vit përfaqësohej nga Endi Demneri dhe Kosova nga Arbesa Rrahmani.