Mëngjesin e sotëm (30 Nëntor), dy terroristë hapën zjarr në një stacion autobusi në një periferi të Jerusalemit, duke vrarë të paktën tre persona, dyshoheshin si operativë të Hamasit.

Këtë e saktësoi ministri izraelit për Sigurinë Kombëtare, Itamar Ben Gvir, duke saktësuar se dy terroristët jetonin në Tzur Bahar, në Jerusalemin Lindor.

Qindra plumba u gjetën në makinën me të cilën po udhëtonin. Duke iu referuar ndërhyrjes së dy ushtarëve dhe një civili që “neutralizuan” dy sulmuesit në vendngjarje, ministri shpjegoi se veprimi i tyre tregon “sa e rëndësishme është politika e shpërndarjes së armëve” për civilët.