Kompania e kërkimeve gjenetike “23andMe” me qendër në shtetin amerikan të Californias njoftoi se hakerët kanë vjedhur informacione personale të afërsisht 6,9 milionë përdoruesve në tetor. Sipas gazetës “The Hill”, zëdhënësi i paemëruar i kompanisë bëri një deklaratë në lidhje me të dhënat që u deklaruan “të vjedhura” në tetor.

Zëdhënësi i kompanisë njoftoi se është arritur qasje në të dhënat personale të rreth 5,5 milionë përdoruesve në bazën e të dhënave të kompanisë, e cila ofron shërbime të “zbulimit familjar”.

Duke deklaruar se hakerët gjithashtu kanë pasur qasje në të dhënat e profilit të pemës familjare që përmbanin informacione të identitetit të 1,4 milion njerëzve, zëdhënësi tha se të dhënat e njerëzve të lidhur me rreth 14.000 llogari ishin “vjedhur”, ndërsa të dhënat e shumë më tepër njerëzve u aksesuan.

Kompania njoftoi në tetor se “të dhënat ishin vjedhur” dhe se po hetonte çështjen.
Pas përfundimit të hetimit, u raportua se hakerët kishin akses në llogaritë e 0,1 për qind të përdoruesve të saj (afërsisht 14.000 llogari).