Dielli po shpërthen në një nivel që nuk është parë për gati një dekadë.
Në më pak se 24 orë, dielli lëshoi ​​tre flakë diellore të klasit X, magnituda më e lartë në shkallën e përdorur për të matur intensitetin e ndezjeve.

I treti ishte më i forti i grupit dhe ishte “shpërthimi më i fuqishëm që nga stuhitë e mëdha diellore të shtatorit 2017,” shpjegoi SpaceËeather.com.
Ndezjet diellore të këtyre përmasave mund të prishin përkohësisht sinjalet e radios me frekuencë të lartë në Tokë, por Qendra e Parashikimit të Motit Hapësinor e NOAA hodhi poshtë çdo spekulim se ndezjet kishin lidhje me ndërprerjet e celularëve të raportuara në të gjithë Shtetet e Bashkuara të enjten.

Pavarësisht nga intensiteti i lëvizjes të fundit në diell, nuk ka gjasa që ndezjet e klasës X të rezultojnë në shpërthime të aurorës në Tokë.

Që aurora të formohet në Tokë, ndezjet diellore duhet të hedhin retë masive të grimcave të ngarkuara, të njohura si nxjerrjet e masës koronale, drejt planetit. Asnjë CME e rëndësishme nuk u zbulua nga trefishi i ndezjeve diellore.
Ka ende shpresë për adhuruesit e aurorës.