Brenda këtij mandati Tirana do të ketë Teatrin e Ri Kombëtar. Kështu deklaroi kryebashkiaku i Tiranës Erion Veliaj në “Studio Live” në Report TV.

“Ne do të bëjmë çmos që të ecim sa më shpejt. Sigurisht projektet ndonjëherë janë, ne pamë te projekti i Teatrit të Ri që do të përfundojë brenda këtij mandati, është se ndonjëherë kur futet politika, sigurisht që nuk i pengon dot – por që mund të të vonojë projekte. Ne u vonuam 3 vjet te Astiri, por them kur të mbarojë edhe ky segmenti i fundit që të lirohet totalisht. Por kur shikojmë sa shpejt shkohet nga nënkalimi i Astirit dhe del te TEG-u ose del te helikopterët në Farkë, ti kupton se politika e mbrapshtë mund të vendosë stërkëmbësha, mund të të vonojë, nuk i bllokon dot. Për shpirtë, kur thonë tironsit, sa më përket mua, do të doja që të mbaronin nesër. Ne do të bëjmë çdo përpjekje që gjërat të mbarojnë në afat. Nëse nuk kemi pengesa gjërat do të mbarojnë në afat. Teatri ka qenë projekti më i debatuar. Prandaj them, të mbarojë – ta gjykojmë kur të mbarojnë. Do kemi Teatër për 100 vitet e ardhshme dhe jo për 100 vitet e shkuara”.