Italia do të nënshkruajë një marrëveshje me Ukrainën dhe agjencinë kulturore të Kombeve të Bashkuara UNESCO për të rindërtuar qytetin e Odesës dhe katedralen e tij, e cila u dëmtua rëndë nga një sulm rus, tha të mërkurën Ministri i Jashtëm Antonio Tajani.
Ukraina tha se katedralja ortodokse u dëmtua kur u godit gjatë një sulmi me raketa ruse në qytetin port jugor të vendit në korrik të vitit të kaluar, por Rusia mohoi përgjegjësinë.

“Më 15 maj ne do të nënshkruajmë një marrëveshje me Kievin dhe UNESCO-n këtu në Romë për rindërtimin e Odesa-s dhe katedrales së saj,” tha Tajani. Në shkurt, Italia dhe UNESCO kishin nënshkruar tashmë një marrëveshje në Kiev për të ofruar 500 milionë euro (534.45 milionë dollarë) për restaurimin e çatisë së Spaso-Preobrazhenskyi të Odesës , ose Katedrales së Shpërfytyrimit.

“Si presidencë e G7 , ne vazhdojmë të punojmë për një paqe të drejtë,” u tha Tajani ligjvënësve, duke shtuar se mbështetja e sistemit energjetik të Ukrainës ishte gjithashtu një përparësi për Italinë.
Roma mban presidencën e rradhës të vendeve të pasura të Grupit të Shtatë (G7) deri në fund të këtij viti.