Mbajtësi i të drejtave komerciale të Formula 1 që nga viti 2017 (vlerësuar në tetë miliardë dollarë), ‘Liberty Media’ ka njoftuar blerjen nga ‘Dorna’, kompania mëmë e MotoGP.

Kompania do të blejë rreth 86% të ‘Dorna’-s, të cilën drejtimi e la për të mbajtur rreth 14% të kapitalit të saj. Transaksioni pasqyron një vlerë të ndërmarrjes për Dorna/MotoGP prej 4.2 miliardë euro (4.53 miliardë dollarë) dhe një vlerë të kapitalit prej 3.5 miliardë euro.

“Ne jemi të kënaqur të zgjerojmë portofolin tonë të kampionatit dhe argëtimit me blerjen e MotoGP,”- shpjegoi Greg Maffei, CEO i ‘Liberty Media’ të hënën në një njoftim për shtyp. MotoGP është një kategori ndërkombëtare me tifozë besnikë dhe entuziastë, gara magjepsëse dhe një profil financiar që gjeneron fluks parash.

Carmelo (Ezpeleta, menaxher i përgjithshëm i ‘Dorna Sports’) dhe ekipi i tij drejtues kanë ndërtuar një kampionat të shkëlqyeshëm sportive, që ne mund ta rrisim në një audiencë më të madhe ndërkombëtare. Kompania është në një trajektore të rëndësishme në rritje dhe ne synojmë të rrisim kampionatin për entuziastët, ekipet, partnerët tregtarë dhe aksionarët tanë të MotoGP”.

Ndërkohë që për këtë blerje ishte e interesuar edhe QSI (Qatar Sports Investments), pronari aktual i PSG-së, transaksioni duhet të përfundojë para fundit të vitit. Carmelo Ezpeleta, në krye të ‘Dornas’ që nga viti 1994, pritet të qëndrojë në postin e tij. Grand Prix tjetër është planifikuar për në Austin më 14 prill.