Real Madridi në kërkim të një date për të prezantuar Kylian Mbappe, kalendari i ngjeshur e ndërlikon ceremoninë..

Angazhimi në finalen e Champions League më 1 qershor dhe fillimi i ‘Euro 2024’ me 14 të të njëjtit muaj e bëjnë pothuajse të pamundur gjetjen e një date, ku sulmuesi mund të prezantohet me skuadrën e tij të re përpara se të niset për në Gjermani .

Më shumë se çdo gjë, sepse Real Madridi do të fokusohet në finalen e Champions League deri në ditën e parë të qershorit. Tani për tani ata kanë të gjitha forcat e tyre të fokusuara në ngritjen e trofeut të 15-të në ‘Wembley’. Dhe, edhe pse Mbappé e luan ndeshjen e fundit me PSG-në në finalen e Kupës më 25 maj, gjatë asaj jave është e pamundur që ai të debutojë në klubin e bardhë.

Dhe problemi është se që nga 3 qershori është gjithashtu krejtësisht e pamundur. Sepse nga ajo e hënë, sulmuesi duhet domosdoshmërisht të përqendrohet te kombëtarja franceze. Kjo përcaktohet nga Rregulloret dhe Statuti i Transferimit të Lojtarëve në aneksin e tij në lidhje me lirimin e lojtarëve.

Në të thuhet se “gjatë garave finale duhet të lirohen lojtarët, të cilët do të nisin rrugëtimin e tyre për t’iu bashkuar ekipit përfaqësues jo më vonë se mëngjesi i së hënës së javës që i paraprin fillimit të garës finale në fjalë dhe federata do t’i lëshojë ata mëngjesin e ditës pas ndeshjes së fundit të ekipit tuaj në turne.”

Duke pasur parasysh se turneu fillon më 14 qershor, e hëna e javës së kaluar është pikërisht kjo ditë, 3 qershori.

Për më tepër, rregulloret e vetë garës së UEFA -s përcaktojnë se për këtë turne “skuadrat pjesëmarrëse duhet të mbërrijnë në kampin bazë të ekipit të tyre të përzgjedhur të paktën pesë ditë përpara ndeshjes së tyre të parë në grup”.

Duke pasur parasysh që skuadra franceze debuton më 17 qershor kundër Austrisë, do të duhet të jetë në datën 12 në kampin bazë në tokat gjermane.

Vetëm një mënyrë e mundshme

Ka vetëm një mënyrë që mundëson që Kylian Mbappe të prezantohet para ‘Euro 2024’ me klubin e tij të ri. Dhe mund të jetë vetë lojtari ose vetë klubi që bien dakord me Federatën Franceze që një ditë të vonojë përfshirjen e tij në grumbullimin zyrtar.

Domethënë, mund ta bëjë këtë më vonë se afati i caktuar më 3 qershor. Vetëm në këtë rast Mbappé do të vishte fanelën e re në ditët e para të muajit të ardhshëm.

Dhe në rastin e Real Madridit, kjo do të thotë se ata do të duhet ta bëjnë këtë 48 ose 72 orë pas finales së Champions League. Ndryshe do të duhej të prisnin eliminimin e Francës nga ‘Euro 2024’, ose në rastin më të keq nga 14 korriku, kur është caktuar edhe finalja e turneut të ekipeve europiane.