“Vizita e fundit e presidentit rus Vladimir Putin në Kinë do të përcaktojë të ardhmen e botës”. Kështu u shpreh zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse, Maria Zakharova.
“Këto janë hapa të rëndësishëm që do të përcaktojnë të ardhmen jo vetëm të rajonit tonë, por edhe të gjithë planetit”, tha diplomatja, shkruan Tass.

Zakharova deklaroi gjithashtu se marrëdhëniet midis Rusisë dhe Kinës shihen nga vendet me shumicë botërore si një alternativë.
Ministri i Jashtëm rus Sergej Lavrov tha më herët të shtunën se vizita e Putinit në Kinë riafirmoi se marrëdhëniet e partneritetit gjithëpërfshirës midis vendeve tejkalojnë në cilësinë e tyre aleancat tradicionale të epokës së kaluar dhe vazhdojnë të luajnë një rol kyç në ruajtjen e sigurisë ndërkombëtare dhe zhvillimin e ekuilibruar botëror.