Shërbimi i një pjate “pulë alla Kiev” gjatë drekës në një fluturim nga Moska drejt Anchorage, ku ndodheshin gazetarë rusë, ka ngjallur komente sarkastike nga pala ruse dhe reagime të indinjuara nga burime ukrainase. Edhe pse bëhet fjalë për një gjellë mjaft të zakonshme, episodi ka rrezikuar të shkaktojë një incident diplomatik.

“Pjata mund të jetë një shenjë e mirë për përfundimin e negociatave,” komentoi me ironi gazetari i Russia Today, Egor Pyskunov.

Më i drejtpërdrejtë ishte politologu Sergei Markov: “Është një sinjal i qartë se si ushtria ruse po transformon forcat e armatosura ukrainase.”

Pulë alla Kiev është një kotele e mbështjellë, e skuqur dhe e fërguar – një “specialitet” që u prezantua në fillim të viteve 1900 nga restoranti Continental në kryeqytetin e sotëm të Ukrainës.