Një enigmë e mirë mund të lodhe edhe më të zgjuarit ndonjëherë. Së fundmi ka dalë një enigmë e re që po mundon të gjithë njerëzit për të gjetur pergjigjen e duhur.

2 gotat e para kanë më pak tub sesa 2 të dytat, kështu që ju ndoshta jeni tunduar të mendoni se rendi është 4, 9, 7 dhe 5. Fatkeqësisht, kjo nuk është përgjigjia e duhur.

Puzzla si kjo zakonisht kërkojnë disa mendime më të thella. Ju mund mendoni se përgjigjia e duhur është që të gjitha filxhanët e kafes do mbushen në të njëjtën kohë, por as kjo nuk është e vërtetë.

Ju gjithashtu mund të supozoni se ndoshta nuk ka kafe të mjaftueshme, që do të thotë se disa gota mund të mos marrë kafe fare. As ky nuk është supozimi i duhur sepse ne nuk e kemi përcaktuar se sa kafe ka në tenxhere.

Mos u shqetëso, ne do t’ju japim përgjigjen!

Nuk është e ndërlikuar. Thjesht hidhni një vështrim nga afër në foto. Përgjigja është 5. Të gjitha kupat e tjera nuk do të marrin asgjë sepse tubat që çojnë në to bllokohen në një moment.