Rreth 1000 persona janë ofruar sot për ndihmë ne Zelandën e re, për të shpëtuar një tufë balenash që kanë ngecur në gadishullin e Coromandel, në Veri të Vendit.

Vullnetarët i janë përgjigjur kërkesës së një specialisti të lançuar nga një grup ambientalistësh të Progetto Jonah, për të shpëtuar kafshët detare.

Tre nga 10 balenat pilote kane ngordhur dhe për 7 të tjerat duhet të pritet batica në mesditën e shtunës (ora lokale) për ti lëvizur drejt detit.