UEFA ka vendosur që të pezullojë përkohësisht Champions Leaguen dhe Europa Leaguen, por drejtuesit e këtij institucioni po mendojnë një zgjidhje origjinale për të mbyllur me sukses Championsin. Një skenar i çmendur po qarkullon së fundmi në zyrat e UEFA-s, pasi po mendohet që kupa veshgjatë të zhvendoset në Turqi. Atje po mendohet të luhen për 4 ditë radhazi gjysmëfinalet dhe finalet në Stamboll.

Një ide e ngjashme me UEFA Nations League, por nuk dihet nëse një skenar i tillë do të përkrahet nga ekipet. Turqia nuk ka patur problemet e shteteve të tjera me numrin e të prekurve me koronavirus dhe futbolli nuk është ndalur.