Nëse nuk ka ngjarje të paparashikuara, izolimi do të përfundojë më në fund në 3 maj në Itali, sipas fjalëve të kryeministrit Conte.

Prej ditës tjetër, pra, do të fillojë e ashtuquajtura “faza 2”, gjatë së cilës do të ketë më pak kufizime për qytetarët dhe aktivitetet, por disa masa, siç është distancimi shoqëror, do të qëndrojnë në fuqi për të parandaluar ri-shpërthimin e epidemisë së koronavirusit.

Tre organe, komiteti i ri i kryesuar nga Vittorio Colao, shkencëtarët dhe teknikët e Palazzo Chigi, janë duke punuar në koordinim për të rifilluar aktivitetet në sigurinë maksimale në mënyrë që të shmangin raste të reja të infeksioneve koronavirus. Shërimi, i cili do të varet nga kurba e epidemisë, do të jetë graduale dhe mund të diversifikohet nga rajoni në rajon. Disa udhëzime tashmë janë vendosur dhe përfshirë në dekretin i cili do të hyjë në fuqi të Martën 14 Prill. Por edhe në “fazën 2” alarmi do të jetë i lartë. Rreziku i një “valë të dytë” ekziston dhe autoritetet po punojnë për të siguruar që makthi koronavirus të mos përsëritet. Rregullat, siç tregohet nga Corriere della Sera, do të jenë si më poshtë.

Higjiena në dyqane dhe zyra

Dyqanet dhe zyrat do të duhet të pastrohen dy herë në ditë. Para hapjes dhe gjatë pushimit, dhomat duhet të sanitizohen. Pastrimi i sistemeve të ventilimit të ambienteve është gjithashtu i detyrueshëm. Shpërndarësit e kanalizimeve të duarve do të pozicionohen në hyrje të dyqaneve. Shpërndarësit, në zyra, gjithashtu duhet të vendosen pranë tastierave dhe ekraneve me prekje. Për më tepër, duhet të ketë një shpërndarës në dyqane dhe zyra publike pranë tavolinave të parave të gatshme që mund të përdoren nga ata që paguajnë me para fizike. Ata që punojnë në kontakt me publikun duhet të mbajnë doreza dhe maska. Të njëjtat pajisje rekomandohen në zyra dhe do të jenë të detyrueshme kur distanca prej të paktën një metër nuk mund të garantohet. Konsumatorët e dyqaneve ushqimore gjithashtu do të duhet të përdorin doreza të disponueshme.

Orari dhe madhësia e lokaleve

Ora e aktiviteteve tregtare dhe zyrave publike do të zgjatet për të shmangur mbledhjet. Për më tepër, masa referuese për lokalet është rregulluar në 40 metra katrorë. Në këtë rast, një person mund të regjistrohet në një kohë, përveç një maksimumi të dy operatorëve. Në rastin e dhomave më të vogla, marrëdhënia do të jetë midis një punëtori dhe një klienti. Të dy do të duhet të ruajnë distancën prej të paktën një metër. Për ato mbi 40 metra katrorë, hyrja rregullohet sipas hapësirave në dispozicion. Nëse është e mundur, hyrjet dhe daljet duhet të jenë të ndryshme.

Ndoshta aktivitetet e fundit për të rihapur do të jenë baret, restorantet, parukeritë dhe qendrat e bukurisë: arsyeja lidhet me vështirësinë e mbajtjes së distancës. Ata që kujdesen për njerëzit mund të punojnë vetëm me takim dhe gjithmonë duhet të kenë maska ​​dhe doreza. Baret dhe restorantet duhet të garantojnë gjithmonë të paktën një metër midis punëtorit dhe klientit në banak, ndërsa në dhoma distanca midis tabelave duhet të jetë së paku dy metra për të lejuar kamerierët të kalojnë në mënyrë të sigurt.

Transport

Masa të rrepta do të ketë edhe për mjetet e transportit. Udhëtimet me autobus dhe metro do të duhet të rriten sepse mund të ulesh vetëm në bord. Për më tepër, jo të gjitha vendet mund të jenë të zëna për të mbajtur distancën midis udhëtarëve.(il giornale)