Kryeministri Edi Rama ka publikuar pamjet nga kontrollet e policisë teksa ka edhe një apel për qytetarët.

Shefi i qeverisë kërkon që lëvizjet nga banesat të mos bëhen pa autorizimin e caktuar.

Ai shton se masat lehtësuese do të varen vetëm nga sjellja e qytetarëve.

Postimi i plotë i Ramës:

? U LUTEM TË GJITHË QYTETARËVE QË LËVIZIN GJATË DITËS NË QENDRAT URBANE TË MOS DALIN PA AUTORIZIM! SHUMICA DËRRMUESE JANË SUPER KORREKT DHE KËSHTU DUHET TË JENË TË GJITHË!

? MASAT E REJA NDËSHKIMORE, TË CILAT DUHET TË GARANTOJNË NISMAT E MËPASME LEHTËSUESE, DO TË JENË SHUMË TË FORTA, POR UROJ TË MOS E PËSOJË AS EDHE NJË, PRANDAJ JU LUTEM TË GJITHËVE KORREKTESË

? PO BËJMË DIÇKA QË DO TË MBAJMË MEND SI NJË MREKULLI, NËSE DO TË DIMË TË REZISTOJMË KËSHTU DERI NË FUND