Armand Plaka, një gazetar i apasionuar pas arkivave, historisë, por edhe futbollit, ka sjellë për ndjekësit e vet në Facebook një video-kronikë të rallë, që flet për një miqësore mes një seleksioni të Tiranës dhe Varshavës, që në fakt, referuar kohës, vitit 1953, është përballje mes dy kombëtareve të vendeve tona. Sqarimet e hollësishme i jep vetë Plaka, përkrah videos përkatëse, si më poshtë:

“Një videokronikë e rrallë, e vitit 1953, të cilën e shkëputa nga arkivat polake, na shfaq një takim futbollistik të atij fillimviti (kronika nuk e përmend, por bëhet fjalë për 7 janarin e vitit 1953 në Varshavë), të cilin statistikat tona thuajse nuk e përmendin fare. Takimi miqësor mes një seleksioni të Tiranës (dmth Kombëtares Shqiptare) dhe Varshavës (dmth Kombëtares Polake). Ndërsa bie në sy menjëhere një atmosferë e zjarrtë në një stadium të mbushur plot e përplot, përmendet aty portieri legjendar i Kombëtares, Qemal Vogli, dhe në start të kronikës shfaqet në dhomat e zhveshjes një pjesë e ekipit shqiptar. Videokronika është pjesë e një ditari televiziv e kinematografik sportiv të muajit mars 1953, e cila tashmë gjendet në fondin e digjitalizuar të Arkivave Kombëtare Polake. Takimi pati mbaruar me rezultatin 2:1 për seleksionin polak.