Masat e qeverisë gjermane për të frenuar pandeminë kanë qenë të pamjaftueshme për shkak të një shkalle vazhdimisht të lartë të infeksioneve të reja, deklaroi ministri gjerman i Ekonomisë, Peter Altmaier. Altmaier theksoi se ”konsultime shumë intensive do të duhet të kryhen në ditët dhe javët e ardhshme për të përcaktuar nëse do të nevojiten masa shtesë, përveç bllokimit aktual të pjesshëm dhe kufizimeve të kontaktit të vendosura në fillim të nëntorit”.

”Shkalla e lartë e infektimit vazhdimisht ishte shumë më e keqe sesa pritjet tona”, tha Altmaier, duke shtuar se ”masat e mëparshme nuk janë të mjaftueshme për të thyer vërtet valën e dytë të infeksioneve”. Politikanët federalë dhe shtetërorë tashmë kanë bërë thirrje për kufizime më të rrepta në pikat e nxehta të koronavirusit, me shtetin jugor të Bavarisë që vendosi masa të reja gjatë fundjavës.