Numri i të prekurve nga koronavirusi i ri (COVID-19) në mbarë botën ka shkuar në mbi 103 milionë, transmeton Anadolu Agency. Gjithsej 103.138.668 raste me virusin janë regjistruar deri më tani në mbarë botën, sipas faqes së internetit “Worldometer”, e cila përpilon të dhënat në lidhje me pandeminë.

Numri më i madh i të infektuarve është regjistruar në SHBA, me gjithsej 26.655.740 raste deri më tani. Pas SHBA-së radhiten India me 10.747.091 raste, Brazili me 9.176.975, Rusia me 3.832.080, Britania me 3.796.088, Franca me 3.177.879, Spanja me 2.830.478, Italia me 2.541.783, Turqia me 2.470. 901. Gjermania 2.172.034, Kolumbia 2.086.806, Argjentina me 1.922.264, Meksika 1.857.230, Polonia me 1.508.674, Afrika e Jugut 1.449.236, Irani 1.411.731, Ukraina 1.216.278, Peruja 1.133.022 dhe Indonezia me 1.066.313 raste. Në gjithë botën, afro 2,23 milionë njerëz kanë humbur jetën nga COVID-19, ndërsa mbi 74,7 milionë janë shëruar.