Komisioneri Evropian për Zgjerimin, Oliver Varhelyi shprehet se BE-ja i qëndron pranë Ballkanit Perëndimor në luftën kundër COVID-it. Përmes një postimi në Twitter ai thotë se është një nevojë thelbësore për sigurimin e shpejtë të vaksinave në këtë rajon.

“Në Këshillin Europian sot duke përfaqësuar Komisionin Europian. Në luftën kundër COVID19, BE i qëndron pranë partnerëve të saj në Ballkanin Perëndimor dhe në rajon. Theksoj nevojën për të siguruar qasje të shpejtë në vaksinat në rajonet Ballkanit Perëndimor. Nënvizoj gjithashtu shqetësimet mbi zhvillimet në lidhje me çështjen Navalnyi” , shkruan Varhelyi.

Edhe më herët Varhelyi të vendeve të Ballkanit Perëndimor për sjelljen e BE me çështjen e vaksinave për rajonin. Ai dha lajmin se BE ka nisur lëvizjet për të siguruar vaksinat anti-COVID për vendet e Ballkanit.

Kujtojmë se kryeministri i vendit, Edi Rama ka kritikuar BE-në për mosmbështetje të shteteve të Ballkanit Perëndimor për sa i përket vaksinave.