Radio “Evropa e Lirë” i ka kushtuar një grafik situatës së vaksinave në Ballkanin Perëndimor. Përmes tabelës së më poshtme, media e njohur tregon sigurimin e vaksinave në vendet e rajonit.

Sipas të dhënave të siguruara nga raportimet publike, në 2 mars 2021 Serbia figuron të ketë 2,120, 000 vaksina Sinphoram, Sputnik, Pfizer dhe Astra Zeneca. Gjithashtu, Serbia ka ndihmuar me doza edhe vende si Maqedonia e Veriut, Bosnja Hercegovina dhe Mali i Zi. Ndërkohë që Shqipëria edhe pse i ka siguruar vetë, renditet e dyta me 32,56 vaksina Pfizer. Për fat të keq në Kosovë nuk ka mbërritur ene asnjë dozë e vetme. Për më tepër ndiqni grafikun: