Lajmin e bërë të ditur Dhoma e Tregtisë Italo-Ruse, duke shpjeguar se ” marrëveshja e parë në Evropë është nënshkruar mes fondit të qeverisë Ruse dhe kompanisë Adienne Pharma & Biotech për prodhim” në Lombardi . Partneriteti do të lejojë që prodhimi të fillojë që në korrik 2021 dhe pritet që deri në fund të këtij viti të jenë prodhuar deri në 10 milion doza.

Nënshkrimi i marrëveshjes parashikon prodhimin e Sputnik V në kompaninë italiane Adienne Srl të Caponago (Monza dhe Brianza), një degë e një kompanie zvicerane me të njëjtin emër.