epa08857273 A handout photo made available by the UK Parliament shows Britian's Prime Minister Boris Johnson during the Prime Minister's Questions (PMQs) in House of Commons Chamber in London, Britain, 02 December 2020. The UK is the first country to approve the Pfizer BioNtech Covid-19 vaccine for widespread use. EPA/JESSICA TAYLOR/UK PARLIAMENT / HANDOUT EPA-EFE/JESSICA TAYLOR/UK PARLIAMENT / HANDOUT MANDATORY CREDIT: JESSICA TAYLOR / UK PARLIAMENT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Boris Johnson zbuloi gjatë seancës së pyetjeve në Dhomën e Komuneve se ai ishte thirrur për t’u vaksinuar kundër Covid-19, pasi, sipas protokolleve ai ishte në listën e mbi 50-vjeçarëve.

”Unë do të marr dozën e parë të vaksinës shumë shpejt”, theksoi kryeministri konservator, i nxitur nga pyetja e një deputeti në lidhje me nevojën për të siguruar britanikët.

”Dhe sigurisht që do të jetë AstraZeneca”, vuri ai në dukje.

Pezullimi i AstraZeneca=s, i vendosur përkohësisht nga disa vende të BE, nuk zbatohet nga Londra.