Studuesi shkencor i cili merret me studimin e ADN-së dhe ARN-së gjermani Martin Moder, ka publikuar disa statistika shumë domethënëse që kanë të bëjnë me vaksinat.

Sipas shkenëtarit në fjalë nga 20 milion vaksina që janë bërë (10mln nga AstraZeneca dhe 10 mln nga Pfizer), kanë shkaktuar trombozë vetëm në 13 raste nga Astrazeneca dhe 15 nga Pfizer. Pra, AstraZeneca eshte po aq e sigurte sa Pfizer, madje edhe me e sigurte.

Pra, kështu bie poshtë teza që vaksinat shkaktojnë trombozë në masë dhe janë 28 raste nga 2 vaksinat në 20 mln vaksina të bëra deri më tani.

Më poshtë po ju sjellim tabelat dhe reagimin e shkencëtarit Moder.