In this June 17, 2020, photo, Democratic presidential candidate, former Vice President Joe Biden speaks in Darby, Pa. John Bolton's claims that President Donald Trump urged China’s Xi Jinping to help him win reelection is casting a renewed spotlight on a major front in the 2020 presidential campaign: the battle over who has been softer on Beijing. China already loomed large in the contest as Trump and Biden, have traded accusations over corruption, geopolitical pandering and the president’s wild shifts in tone toward the Asia superpower (AP Photo/Matt Slocum)

Presidenti i SHBA Joe Biden tha të martën se të gjithë të rriturit amerikanë mbi 18 vjeç e sipër mund të vaksinohen kundër COVID, që nga data 19 prill. “S’do të ketë më rregulla kufizuese, s’do të ketë më kufizime,” tha presidenti të martën në Shtëpinë e Bardhë duke njoftuar se që nga data 19 prill “çdo 18 vjeçar e sipër përmbush kushtet për t’u vaksinuar”. Asnjë vaksinë COVID-19 ende nuk është e autorizuar për fëmijët nën 16 vjeç, megjithëse testimi është duke u zhvilluar.

Shumica e shteteve amerikane tashmë kanë thënë se do të shpërndajnë vaksinat për të gjithë të rriturit deri në atë datë të re të synuar. Më shumë se 80% e mësuesve dhe stafit të shkollës kanë marrë të paktën një vaksinë, tha Biden, por vuri në dukje se variante të virusit koronavirus po përhapen dhe po gjenerojnë një rritje të rasteve.

“Ne nuk jemi në vijën e finishit. Kemi akoma shumë punë për të bërë. Ne jemi akoma në një garë jete-vdekje, ”tha Biden. Ai tha se jo më vonë se 19 Prill, çdo i rritur 18 vjeç ose më i rritur do të ketë të drejtë të vaksinohet.