RAMA VOTON NE SURREL - Kryeministri Edi Rama, duke votuar ne mjediset e shkolles 9 vjecare Ymer Lala, ne fshatin Surrel, per zgjedhjet vendore. Qytetare filluan te votojne per zgjedhjet vendore, ne nje situate te tensionuar politike, pas bojkotit qe opozita i ka bere ketyre zgjedhjeve. /r/n/r/nRAMA CASTS HIS BALLOT - Albania's Prime Minister Edi Rama casts his ballot at a polling station during a municipal elections in the village of Surrel near Tirana. Albanians began casting ballots in tense municipal elections that have become the flashpoint of a democratic crisis, with the opposition boycotting the vote and refusing to recognize its results.

Në zgjedhjet e 25, Partia Socialiste mori e vetme 768, 250 vota duke prodhuar kështu 74 mandate e duke rimarrë kështu besimin e vetme për të qeverisur.

Por në fakt, Partia Socialiste jo vetem doli e para ne mandate dhe në votë popullore me distance nga PD dhe PD – LSI bashkë,  por doli dhe shumë me lart me vota se sa i duheshin për të marrë 74 mandate. Pra ka teprice te madhe votash, plot 104 mijë të tilla.

Më poshtë po ju sjellim tabelën e votave të PS që kanë tepruar për çdo qark, në total në rang Republike janë 104,300 vota që nuk prodhuan mandate.