Ura e vjetër Bunës, një vepër shumë e rëndësishme lokale dhe kombëtare u ndërtua në fundit e shekullit të 19-të nën Perandorinë Osmane. Kjo urë sikurse dhe godina e Prefekturës së Shkodrës kanë një pikë të përbashkët. Ajo është inxhinieri francez Agostin Briott i cili ka qenë inxhinieri zbatues për të dy këto vepra. Si më poshtë gjendet një foto e Agostin Briott së bashku me të birin, me veshje tradicionale shqiptare./Lexo.com.al/e.c.